Moi missie 2002 (SK26)
Asmoredjo, Reinier S.
Reinier Soejatmo Asmoredjo
(1962, Paramaribo)
Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs 1983-1989

Asmoredjo studeerde aan de Academie voor Hoger Kunst & Cultuur Onderwijs (AHKCO) en behaalde zijn Bachelors of Arts-diploma in 1989.

De vrouw met blote borsten, de volgel (pauw), de zon en bloemen symboliseren respectievelijk vruchtbaarheid, vrijheid, energie en inspiratie; elementen die telkens weer terugkomen in al zijn werken. De onderwerpen die ontleent zijn aan de multi-culturele rijksdommen van de Surinaamse samenleving, het leven van alledag, dansende figuren in pangi's zijn de meest geliefde thema's. Ook worden motieven uit de wajangcultuur gebruikt die een afspiegeling is van zijn komaf. De werken worden gekenmerkt door vloeiende contouren en cirkelvormige bewegingen, uitgevoerd in sfeervolle primaire kleuren. Hier en daar herkennen wij een creatieve kruisbestuiving van verschillende stijlen die zodanig gecombineerd zijn dat het werk sterk aan originaliteit wint. In 1997 mocht hij van het dagblad 'de Ware Tijden' in verband met het vijfjarig bestaan van haar weekrubriek 'Cultuur en Zo' de TROKI GRANI onderscheiding in ontvangst nemen.

Vanaf 1995 - heden Verbonden aan de AMS alsleerkracht tekenen
2001 Docent schilderen aan de AHKCO
2001 Lid van de Associatie van Beeldende Kunstenaars in Suriname

Solo-exposities:
1989: Landhuis Brievengat, Curacao
1993: Horizons,Readytex Art Gallery
1995: Creative Feelings, Ons erf
1998: Vrouwen en Pauwen, Readytex Art Gallery
2001: Colourful Vibes, Readytex Art Gallery
2004: Images, Readytex Art Gallery

Groepsexposities in binnen- en buitenland w.o. Guyanan, Frans-Guayana, Trinidad, Nederland, U.S.A.. Voorts is zijn werk opgenomen in diverse privecollecties over de gehele wereld.
© 2013 Guus Isaak / www.surinaamsekunst.nl