Evenement
Marcel Pinas
Datum
13 november - 6 december 2016
Locatie
Galerie Patries van Dorst Landgoed de Wittenburg 3 2244 BV Wassenaar The Netherlands
Details
13 november - 6 december 2016 is er een solo-expositie met het nieuwste werk van Marcel Pinas, Galerie Patries van Dorst (info@patriesvandorst.nl)
Op 16-jarige leeftijd maakte hij al tekeningen en aquarellen op het Nola Hatterman Instituut in Paramaribo. In 1997, was Marcel Pinas lokaal een succesrijk kunstenaar. Zijn tekeningen en aquarellen, vaak met inlandse thema’s, waren populair. De regering gaf hemeen beurs om op het Edna Manley College of Visual and Performing Arts op Jamaica zijn opleiding te vervolgen.
Het verhaal achter zijn werk.
De schilderijen die Pinas na Jamaica maakt, wijken duidelijk af van het vaardige, aantrekkelijke en onbezorgde werk van daarvoor. De verbeelding van de werkelijkheid wordt losgelaten. Hij gaat op zoek naar zijn eigen beeldtaal.
De heldere kleuren vallen als eerste op. Ze verwijzen naar de kleurige decoraties die de Marrons aanbrachten op, in en rond hun huizen. Op hun beurt zijn die weer een weerspiegeling van de kleuren van de rijk- geschakeerde natuur. Zijn recente schilderijen hebben een haast uitgelaten uitstraling.
Gelijktijdig met deze expositie is in het National Glasmuseum in Leerdam een expositie van Pinas met sculpturen van glas.
Galerie Patries van Dorst
Landgoed de Wittenburg 3
2244 BV Wassenaar
The Netherlands
© 2013 Guus Isaak / www.surinaamsekunst.nl